نحن قوم أعزنا الله بالإسلام ، فهما طلبنا العزة بغيره ، أذلنا الله

We are the people whom Allah honoured through Islam, so whenever we seek honour other than it, Allah will disgrace us.

The blog is under slow transition to http://specifichumidity.wordpress.com

Tuesday, August 19, 2008

UiTM dan..



Hari ni, aku rasa angin sikit.

Ya, masukkan lah 10% non-bumi dalam UiTM. Agaknya, baru la budak melayu tau apa erti persaingan. Takde la keje dok main teloq dan bercium sana sini.

Seperti kata sarah aduh saliha "Mereka (kawan-kawan sarah) pun cium teman lelaki masing-masing". "Jangan cakap mereka langsung tak melakukannya". Bodoh, orang lain pun bercinta juga, tapi takde la sampai nak letak kat internet, bangga, dan mengaku semua orang buat. Gambar laki tak pakai baju pulak tu. Wei, tak semua orang buat camtu la wei. Tanda kasih sayang. bagus la, sebagai tanda kasih sayang, lautan api neraka pun sanggup sama-sama renang.

Aku lemas a, dengar cerita budak UiTM nih. Wei, baik hangpa pikir pasal study. Bila ada non-bumi, baru tau langit tinggi rendah. Ni dok seronok sama sendiri. Raba sana sini, sibuk kena tangkap basah.

Aku geram betul dengan set-set UiTM nih. agaknya, depa ni tak reti bersyukur kot.

and yeah right, pakai t-shirt tanpa lengan konon. Itu tali apa tu? Tali kasut? Ini singlet la bodo.

4 Comments:

Blogger ihsan_huhu said...

sape awek tuh? mn dpt gamba?

2:55 AM  
Blogger husna afifi said...

esan nk tau mana?
dia upload gamba dia sndiri kt facebook dia..hahahaha
mak dia lak ckp ' yg ko bodoh bebebor letak gamba kt tenet nape, bukn mak pak dia nk marah psl dia amik gamba cmtu..'
mak ngn bapak pn bodoh
huhuh

9:20 PM  
Blogger Cik Kmar said...

yeke die ckp statement "Mereka (kawan-kawan sarah) pun cium teman lelaki masing-masing". "Jangan cakap mereka langsung tak melakukannya". ktne die cakap. xpnh tau plk. ish, ketinggalan zmn aku ni bab2 gosip. haha.

4:07 PM  
Blogger Cik Kmar said...

aku setuju ngn ko. melayu ni kalo bersaing dgn kaum2 lain baru tau langit tinggi rendah. klo takat sama2 melayu je bersaing cam xkemana je.

mmg ada hikmahnya Allah takdirkan Malaysia tu ade kaum lain selain melayu. klo ade melayu je kat malaysia, lom tentu malaysia leh jd cm skrg, sbb persaingan xdek.

4:12 PM  

Post a Comment

<< Home