نحن قوم أعزنا الله بالإسلام ، فهما طلبنا العزة بغيره ، أذلنا الله

We are the people whom Allah honoured through Islam, so whenever we seek honour other than it, Allah will disgrace us.

The blog is under slow transition to http://specifichumidity.wordpress.com

Wednesday, September 23, 2009

Miscommunication & Misunderstanding

Terlambat sebulan
>
>
> Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam
si
> isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "
ayang,
> period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi
sebab
> kita kena gi check kat doktor."
>
> Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk
> tidak emberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini
sehingga
> ianya benar2 pasti.
>
> Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB
kerana
> terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.
> Pegawai TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya,
saya ni
> isterinya. ada apa encik"
>
> Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah
tak
> boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."
>
> Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai
> TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan
lewat???"
>
> Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan
zaman IT,
> semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"
>
>
> Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
> "APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "
>
> Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru
> lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"
>
>
> Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun
> berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB
tu pun
> beredar dari situ..
>
> Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh
isterinya,
> dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg
> berdekatan..
>
> Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ,
dia pun
> memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun
>
> nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak
pernah
> lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena
saman
>
> kerr???
>
> Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan
> mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau
cik
> nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu
> membuatkan si mahphus naik berang.
>
> > > >
> "APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."
>
> Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong
> encik punya..........."
>
> Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah
nak
> pakai apaaaaaa???
>
> Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA
PAKAI LILIN
> AJERRRLAAAAAAAA"

6 Comments:

Blogger ihsan_huhu said...

WAHAHAHAHAHAHAHA!!! mane dpt cite nih daa

hahahahahah!

9:00 PM  
Anonymous Amir Syafiq said...

Ni lawak org dah kawen. Lama sgt tuh di Aussie...Siapa yg lewat sebulan. Zaki?

10:45 PM  
Blogger ahmad syafiq al-gonzalez said...

hahahahahahahahahahahha

4:26 AM  
Anonymous sk said...

Semakin membimbangkan la di Zacharias nih...

7:20 AM  
Anonymous sk said...

Semakin membimbangkan la si Zacharias nih...

7:21 AM  
Anonymous zacharias said...

ni aku bagi contoh miscommunication sahaja

2:21 PM  

Post a Comment

<< Home