نحن قوم أعزنا الله بالإسلام ، فهما طلبنا العزة بغيره ، أذلنا الله

We are the people whom Allah honoured through Islam, so whenever we seek honour other than it, Allah will disgrace us.

The blog is under slow transition to http://specifichumidity.wordpress.com

Monday, July 24, 2006

7 Days to go...


Flight home has been confirmed: 31st July 2006.

Money-related problem has been sorted out.

Tickets to/from Belfast have been booked.

Boxes have been nicely packed.

Laundry has been taken care of (unfortunately, with 3 oyster cards, and a £10-note inside the pockets).

Souvenir has been sent to its desired receiver.

.. Just one thing left... (as far as I remember)..

p/s:


Newcastle bought Duff for £5m, £5m short of what people expected the transfer fee would be. Well, I perfectly understand the logic. Spurs is a title challenger, while newcastle is not. It is safer for chelsea to offload Duff to newcastle, than to Spurs..

10 Comments:

Blogger ihsan_huhu said...

oyster card tuh ape?

3:46 PM  
Anonymous azad said...

apakah? duff ke newcastle?

telah lama kutinggalkan internet gara2 menginap di rumah baru....
anyway, all d best to chelsea!

2:44 PM  
Blogger Zacharias said...

tu la pasal. newcastle dapat duff, chelsea pun seronok je, pasal duff tak pergi team yg lagi kuat..

8:21 PM  
Anonymous azad said...

midfielders on the list:

Lampard, Ballack, Essien, Makelele, Geremi, Robben, SWP, Joe Cole, Lassana Diara

strikers:

sheva, drogba, crespo, kalou

aku rasa cukup stakat ni kot, unless mourinho bernafsu besar nak tambah lagi jentera penyerangnye.....

12:12 PM  
Blogger Zacharias said...

sape lagi? takpe, banyak pun, bukan leh mainkan semua in one game..

12:52 PM  
Blogger ihsan_huhu said...

xpe..arsenal ade rosicky, fabregas, eboe, henry, van persie... btol ke persie nih muslim? die kawen ngn egyptian kan?

3:03 PM  
Anonymous azad said...

ada spare, kot kot kalo sorang due demam dapat MC, bley masukkan yg lain....hehe

ntah, aku ada baca somewhere yg van persie pun muslim, tapi tak sure sohih ke dak

macam ada satu keratan dari artikel mana tah yg aku baca, katanye, gerakan Tabligh yg bermula di India was initiated by the British empire to ensure the muslims were busy improving their iman n state of their hearts, rather than opposing the imperialist......huhu....macam macam...Tabligh tu British yg start?! biar benar....haih

3:24 PM  
Blogger Zacharias said...

kalau ikut ustaz asri (MAZA), lagi la pelik. tarekat ni, diasaskan oleh orang british, supaya sibuk occupy minda derang utk cam kuatkan la iman, dan tak lawan penjajah. satu kenyataan yang completely salah dan tak betul.

sedangkan syeikh2 tarekat la yang urge anak murid berperang dengan penjajah. ambik contoh: imam syamil kat chechen, nama syamil basayev diambil dari nama imam ni la. tak kira lagi nama imam2 kat tanah melayu.

aih, ustaz tak pernah masuk tarekat, tapi suka benar cakap pasal tarekat.. ghariib.

senang cerita, dalam dunia ni, banyak je benda yang orang tak puas hati, tak suka, lalu dia relatekan dengan british. contoh: pas pun direlatekan dengan amerika time reformasi dulu. dan memacam lagi..

bola:
solano, parker, emre, duff, dyer

8:36 PM  
Anonymous azad said...

tarekat British start...
tabligh British start...

lepas ni apa lagi?!

sejarah islam british tulis?
usrah British start?

fana fana.....

God save our queen

12:26 AM  
Blogger Zacharias said...

God save our gracious queen
long live our noble queen
God save the queen

Send her victorious
Happy and glorious
Long to reign over us
God save the queen..

1:17 AM  

Post a Comment

<< Home